Wolkenloos

korte dingetjesonserieus /// pdf

>Uw koffie, mijnheer

-Dankuwel
-Euh… mevrouw! Waarom zie ik geen wolk?

>Geen wolk? U maakt een grapje, meneer, het is zwaarbewolkt buiten.

-Ik heb het niet over buiten mevrouw, ik heb het over binnen. Binnenin mijn koffie. Ik had koffie met een wolkje melk gevraagd. Nu moet ik zeggen, het wit spul dat u me daar in dat kannetje gegeven hebt vormt helemaal geen wolk. Zwart blijft mijn koffie, geen witte drup meer die zich wolksgewijs over mijn koffie verspreidt om de duisternis van de koffiespiegel te verzachten. En ik had er nochtans expliciet om gevraagd!

>Het spijt me meneer, maar u weet toch dat hedendaagse, industrieel bereide koffiemelk een betere smaak geeft, zonder de koffie te doen verkleuren?

– Mevrouw het is de eerste, ik zeg u, de allereerste keer dat ik zo’n kop koffie krijg, en ik voel me er helemaal zwart van. Zwarte koffie maakt me zwartgallig, moet u weten, en als ik zwartgallig ben, dan ben ik tot alles in staat. Bij mij thuis wordt er nog altijd echte koffie gedronken met echte melk, en die maakt wel wolkjes. Wilt u me nu ogenblikkelijk een wolk echte melk brengen?

>Het spijt ons meneer, wij zijn een MODERN etablissement, wij houden ons niet meer bezig met oubollige praktijken. Bovendien smaakt uw koffie nu al naar melk, en u had geloof ik geen koffie verkeerd besteld.

– Het gaat me niet om de smaak, mevrouw. Het gaat hem om de wolkvorming. De wolkvorming van melk is wat me drijft in het leven. U hebt me danig ontstemd, ik blijf hier dan ook geen seconde langer.

© Bavo De Cooman – 2002-2010

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s