De Overlevers

Een eerste verkenning van mijn fantasy-universum begon in 2010, met het idee voor De Overlevers. Ik had een ongeschreven verhaal en een universum, allebei vol gaten die ik moest opgevuld zien te krijgen als ik er ooit een roman van wilde maken. Het was de bedoeling om even rond te lopen in plaatsen die in het verhaal moesten voorkomen, en daar iets te laten gebeuren, op een ander tijdstip. Dan zou ik zien wat er gebeurde, en of het de leegtes in het hoofdverhaal kon vullen. Dat bleek een goede tactiek en er volgenden meer ideeën voor spin-offs.

In 2012 had ik het verhaal af, vrij snel naar mijn normen om van een idee naar een verhaal te gaan. Ik had dan ook een goed excuus: ik ging eens mee doen met de Paul Harland Prijs (nu Harland Awards), waar je voor elke inzending een juryrapport voor elke inzending krijgt. Het verhaal scheerde geen hoge toppen. Het juryrapport formuleerde een terechte kritiek van clichés en zwak uitgewerkte personages. Ik besloot dat fantasy schrijven nog zo gemakkelijk niet was als ik had gedacht.

Ik liet het verhaal even rusten, kreeg weer ideeën, maar er was geen tijd om me aan het herschrijven te zetten. Ik probeer om het in de tweede helft van 2017 af te werken. Hier heb je alvast de eerste woorden:

“Daar is het!” riep prins Kilian triomfantelijk toen ze eindelijk de heuveltop hadden bereikt. In de verte, achter een uitgestrekt, tropisch moeraslandschap, doemde een reeks gigantische, scheefgezakte torens op – het kerkhof van wat ooit het centrum van de wereld was geweest. Dosa Nagusia. De stad der steden.

Ze werden er allemaal even stil van. Zelfs Folmer staakte zijn gebruikelijke gemopper, floot lichtjes tussen zijn tanden en spuwde met enig ontzag op de grond. Het zicht op de oude stad was op een bevreemdende manier overweldigend. Het was alsof de druk van de hitte en het gonzen van de muggenzwermen de hele tijd uit die ene plek waren voortgekomen. De stad was al duizenden jaren niet meer bewoond, en toch ging er nog steeds een onmiskenbare dreiging van uit.

Wordt vervolgd…

Wil je weten wanneer, hou dan facebook of twitter in de gaten, of meld je aan voor de verhaalmail.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s